Ardèche

Ardèche

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Genieten in de wondermooie streek Ardèche

Met betoverende uitzichten en gezellige pittoreske dorpjes is Ardèche een van de vele populaire bestemmingen in Frankrijk. In de streek Ardèche heb je voor ieder wat wils. Je kan er fietsen, wandelen, paardrijden, kajakken en nog zo veel meer!

Kajakken

De beste plaats op te kajakken is ongetwijfeld op de populaire rivier Ardèche. Dit vormt de ideale daguitstap om af te koelen op een hete zomerdag. Hier is plezier voor jong en oud gegarandeerd! 

Uitzicht op de bossen in Ardèche waar je mooie wandelingen kan maken.

Wandelen

Wandelliefhebbers genieten van rust en natuur in de uitgestrekte bossen. Ontdek de mooiste plaatsjes met prachtig zicht op en de vele groene valleien. Dankzij een uitgebreid aanbod aan wandelroutes hoef je je geen seconde te vervelen. Bovendien zal je hier niet veel toeristen tegenkomen. De inwoners van de talrijke kleine dorpjes zullen je met open armen ontvangen!

Verblijf

In deze prachtige streek heb je alsook een waaier aan verblijfsmogelijkheden. Een huisje huren, logeren in een Bed & Breakfast of op hotel? Het kan hier allemaal!

Nog meer troeven!

Voor wie dit allemaal nog niet genoeg is, heeft Ardèche nog meer troeven. Breng zeker een bezoekje aan de verschillende kerkjes en kapelletjes, de vele grotten en Middeleeuwse kastelen. Heerlijk genieten en ontspannen doe je in het spacentrum in het dorpje Vals-les-Bains.

In Ardèche zijn er bijna elke dag Provençaalse markten. Hier maak je kennis met echte lokale streekproducten en geniet je van de aangename lokale sfeer.

Tip:

In de buurt van Ardèche vind je het gezellige dorpje Montélimar dat bekend staat om zijn Nougat. Laat je verleiden in Palais des Bonbons et du Nougat en ontdek alles over deze heerlijke zoetigheid.


Verder reizen?

Reis na deze fantastische plaats door naar de Middeleeuwse stad Avignon!