Avignon

Avignon

november 29, 2018 Uit Door On The Road

‘Sur le pont d’Avignon’

Deze cultuurstad wordt omringd door Middeleeuwse verdedigingsmuren, staat bekend om zijn brug over de Rhône en het voormalig Pauselijk paleis. Hiernaast biedt de stad ook nog allerlei andere leuke activiteiten zoals verschillende musea en monumenten. Avignon is de perfecte stad voor iedere cultuurliefhebber!

Le pont d’Avignon

Het bekendste bouwwerk van de stad is ongetwijfeld ‘le Pont d’Avignon’. Deze historische brug over de Rhône dateert al uit de 12e eeuw waarvan er slechts enkele bogen overbleven. De oorspronkelijke naam van de brug is ‘Pont St-Bénézet’. Wij kennen de naam voornamelijk door het liedje ‘sur le Pont d’Avignon’.

Sur le pont d’Avignon (Op de brug van Avignon)
On y danse, on y danse (daar danst men, daar danst men)
Sur le pont d’Avignon (Op de brug van Avignon)
On y danse tous en rond. (daar danst men in het rond)

Koop hier je tickets!

Palais des Papes

Eeuwenlang woonden er verschillende pausen in de stad. Daarom is het Palais des Papes ook een vaste waarde van de stad waar jaarlijks vele toeristen op afkomen. Bovendien is het paleis het grootste gotische bouwwerk van Frankrijk.

Koop hier je tickets!

Eeuwenoude stadsmuren

De 4km lange stadsmuren zijn een uniek gegeven dat je zeker gezien moet hebben. In de meeste steden werden dit soort muren afgebroken, maar in Avignon bleven ze bestaan.

Place de l’horloge

Wie graag even uitrust, kan zich begeven naar Place de l’Horloge. Op dit charmante pleintje pleintje vind je allerlei leuke terrasjes en restaurantjes. Daarnaast vind je er ook het plaatselijk theater en het Hôtel de Ville.

Jaarlijks theaterfestival van Avignon

Wie in juli de stad bezoekt, kan mee feesten op het grote jaarlijkse theaterfestival. Tijdens dit festival wordt de stad omgetoverd tot een groot openluchttheater. Dit theaterfestival is het grootste van Europa waar je zowel kan genieten van theater, dans en literatuur. Vele toeristen wonen het festival jaarlijks bij, waarvan sommigen er zelfs een hele maand voor in de stad verblijven. Het festival bijwonen moet je zeker eens gedaan hebben!


Verder reizen?

Wil je na deze stad nog meer zien van La douce France? Breng dan zeker een bezoekje aan Marseille!