Marseille

Marseille

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Marseille, de grootste haven aan de Middellandse Zee

Deze authentieke havenstad zit boordevol troeven. Bezoek de Oude Haven, ook wel bekend als ‘le Vieux Port’. Wandel doorheen de gezellige straatjes of dompel je onder in de Geschiedenis van het kasteel ‘Château d’If’. Een bezoekje aan Marseille is ideaal als weekendtrip!

Le Vieux Port

Le Vieux Port is de gekende oude haven van Marseille. Op de kades langs het water maak je aangename wandelingen die je een prachtig beeld geven op de vele boten die er liggen. Rondom deze charmante haven vind je talrijke lekkere restaurants en gezellige hotels waar je heerlijk kan vertoeven in de typische Franse sfeer.

MUCEM museum Marseille met water

MuCEM

In het hart van Marseille vind je het museum van de Europese en mediterrane beschaving (MuCEM).
Het museum toont zich als brug tussen de Europese en de Mediterrane culturen. Het moderne gebouw wordt via een loopbrug verbonden met het fort Saint-Jean. Dankzij zijn indrukwekkende architectuur is het museum een echte blikvanger dat je zeker eens bezocht moet hebben. Een leuk extraatje is het dakterras. Hier kan je iets eten terwijl je geniet van een wondermooi uitzicht.

Tip: koop op voorhand je ticket en vermijdt lange wachttijden. Koop hier je ticket.

Notre Dame de la Garde

De basiliek, Notre Dame de la Garde, wordt door de lokale bevolking ook wel ‘la bonne mère’ genoemd. Vooral tijdens de Maria Hemelvaartsdag op 15 augustus trekt de kerk vele bedevaartsgangers. Gebouwd op een 162 meter hoge rots vormt van deze kerk het hoogste punt van de stad. Wie de toren beklimt, geniet alsook van een adembenemend uitzicht over de stad en zee.

De traditionele Marseillezeep

Marseillezeep is wereldwijd gekend als de traditionele zeep uit Frankrijk en is ook bij ons in vele winkels te koop. Sinds kort is er dan ook een museum geopend waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de eeuwenoude zeep gemaakt van olijfolie. In le Musée du Savon de Marseille krijg je zelfs de mogelijkheid om je eigen zeep te maken.

Zonnen & shoppen

Natuurlijk heeft de kustplaats Marseille ook leuke stranden waar je op een zonnige dag heerlijk kan vertoeven. Eveneens vind je er vele winkels voor wie liever een dagje gaat shoppen!

Tip:

Voetballiefhebbers kunnen zich uitleven tijdens een match van de bekende voetbalploeg Olympique Marseille!


Verder reizen?

Reis na deze havenstad door naar de prachtige kuststad Nice. Hier vind je de ideale combinatie tussen zon-, strand- en cultuur.