Nice

Nice

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Voor strand-, zon- en cultuurliefhebbers

In Nice lig je uren onder de zon, maak je wandelingen op de bekende Promenade des Anglais en geniet je van oude stadscentrum met allerlei leuke winkeltjes en culturele activiteiten.

La Vieille Ville

La Vieille Ville is het levendige middelpunt van de stad. Hier vind je een rijkelijk aanbod aan leuke souvenirwinkeltjes, kleine boetiekjes en vele kunstgalerijen. Daarnaast maak je kennis met traditionele producten en vele streekgerechten in de gezellige restaurantjes en cafeetjes.

Vlaggen op Promenade des Anglais in Nice

Promenade des Anglais

Op Promenade des Anglais zal je ongetwijfeld een wandeling maken. Deze boulevard langs het strand van Nice biedt bovendien ook vele gezellige terrasjes en restaurants. Verder vind je er nog vele luxehotels en casino’s. Met de vele palmbomen en de aangename temperaturen voel je je op een echte tropische bestemming.

Het Patriarchaat van Moskou

In het midden van Nice vind je de op één na oudste Russisch-Orthodoxe kerk in West-Europa. De prachtige koepels zijn bekleed met geglazuurde dakpannen en bladgoud. Ook het interieur zal je zeker bekoren. De muren zijn bekleed met prachtige muurschilderingen en fraai bewerkte houte lambriseringen.

MAMAC, moderne en hedendaagse kunst

Mensen op het strand in Nice

Wie van kunst houdt, kan zich uitleven in het museum MAMAC voor moderne en hedendaagse kunst. Het gebouw van het museum is al een kunstwerk op zich dankzij de 4 vierkante torens van 30 meter hoog bedekt met wit carrara marmer. Het gebouw werd ontworpen door de bekende architecten Yves Bayard en Henri Vidal. Voor wie fan is van Yves Klein, Niki de Saint Phalle en Jean Tinguely, is de MACAM een echte aanrader. 

Koop hier je tickets.

Strand, zee & cocktails

Naast de vele culturele activiteiten die Nice biedt, mag een dagje strand natuurlijk niet ontbreken. De meeste stranden bestaan uit stenen, maar dat houdt de vele toeristen niet tegen. Bovendien vind je er verschillende hippe strandbarretjes waar je geniet van lekkere cocktails.


Verder reizen?

Heb je de kriebels van het reizen te pakken gekregen? Niets houdt je tegen om kennis te maken met het prachtige Italië. Neem snel een kijkje en beleef een onvergetelijke reis doorheen Noord-Italië!