Athene

Athene

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Verrijk je cultuurkennis en breng een bezoekje aan Athene

De Akropolis

Achter de hoofdstad van Griekenland schuilt een indrukwekkende geschiedenis. Een van de mooiste bouwwerken ter wereld vind je in Athene. De Akropolis met de hoge zuilen van het Parthenon is een blijvende herinnering aan de Gouden Eeuw van het antieke Griekenland.  Of je het nu bij daglicht ziet of ‘s nachts wanneer het verlicht is, het bepaalt altijd het stadsbeeld. 

Boek hier je tickets.

De Antieke Agora

Een beetje verderop vind je de Antieke Agora. Deze marktplaats was oorspronkelijk een begraafplaats waar vandaag nog steeds veel graven te zien zijn. Dit plein vormde honderden jaren een het centrum van het leven in deze prachtige stad.

Boek hier je tickets.

Het Nationaal Archeologisch museum

Vlakbij ligt ook het Nationaal Archeologisch museum. Het is een van de belangrijkste musea ter wereld dankzij de uitgebreide collectie schatten uit de Griekse beschaving.

Boek hier je tickets.

Monastiraki

Monastiraki is een van de meest bruisende winkelbuurten van Athene. Hieraan grenst het gebied Plaka. Plaka is een doolhof van straten en heel populair onder toeristen. Wissel van de macht AtheneHier vertoef je tussen verkopers van souvenirs en geniet je van verschillende lokale restaurants.

Het syntagmaplein

Het Syntagmaplein vormt het hart van Athene. Aan dit plein ligt het parlementsgebouw of Vouli, dat permanent bewaakt wordt door Griekse soldaten in kleurrijke klederdracht. Iedere zondag om 11 uur kan je getuige zijn van Wisseling van de Wacht.

Tip:

Genieten van een prachtig uitzicht over de stad en daarachter de Egeïsche Zee doe je op de top van de Lykavittos. Met zijn 277 meter is het de hoogste heuvel van Athene.


Verder reizen?

Reis na Athene nog door naar Zakynthos en eindig je trip met enkele dagen zon, zee en strand.