Mykonos

Mykonos

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Mykonos dompelt je onder in de Griekse vakantiesfeer

Mykonos is het bekendste eiland van de Cycladen en zeer populair bij toeristen. Dit kleine eilandje wordt bovendien gekenmerkt door witte huisjes, smalle straatjes en zijn iconische windmolens. Wie ‘s nachts graag een stapje in de wereld zet, is op het juiste adres! Daarnaast staat Mykonos bekend om zijn bruisende uitgaansleven. 

5 windmolens op het eiland Mykonos

De Windmolens in Mykonos stad

Momenteel vind je nog 16 windmolens op Mykonos, waarvan zeven op de beroemde historische heuvel in Chora. De windmolens werden vroeger voornamelijk gebruikt om tarwe te malen en waren een belangrijke bron van inkomsten voor de inwoners. Vandaag de dag zijn de windmolens niet meer in gebruik. Een van de molens is omgebouwd tot een museum waarin je de geschiedenis van de tarweproductie ontdekt.

Maak kennis met het bruisende nachtleven

Mykonos staat vooral bekend voor het bruisende uitgangsleven dat de stad ‘s nachts kent. Een van de bekendste clubs is Paradise Beach. Op dit party-strand geniet je overdag van een heerlijke zon vergezeld met leuke dj’s. Rond 17 uur maakt iedereen zich op en kan het echte feest beginnen.

Petros, de mascotte van Mykonos

De mascotte van Mykonos: de pelikaan Petros

Petros, de pelikaan, is de mascotte van het Griekse eiland Mykonos. Oorspronkelijk was Petros een gewonde vogel die aanspoelde op het eiland en verzorgd werd door een visser. De eerste pelikaan is inmiddels al overleden. Ondertussen zijn er drie nieuwe pelikanen waarvan een geschonken werd door de dierentuin van Hamburg. Probeer zeker een pelikaan te vinden. Het is niet zo moeilijk aangezien ze gewoon rondlopen in de verschillende straatjes.

Winkelen in Mykonos

In de vele straatjes van Mykonos vind je talrijke leuke winkeltjes en vele chique designwinkels. Ook lokale souvenirwinkeltjes zijn er veelvoudig aanwezig. Hier vind je zeker een prachtige blijvende herinnering aan Mykonos. Er is voor ieder wat wils!

Gezellige vertoeven in ‘Little Venice’

Wie graag wil genieten van een rustige avond met lekker eten moet zeker eens in Little Venice geweest zijn. Deze gezellige buurt ligt vlak naast het water en is daarom de ideale plaats voor een romantische zomeravond. Met de vele restaurants geniet je er van een aangename sfeer en lekkere typische Griekse gerechten.

Witte huizen Mykonos aan het water

Activiteiten op zee

Op dit kleine eiland valt heel wat te beleven. Maak van je vakantie een onvergetelijk avontuur en kies tussen een van de verschillende cruises, zeiltochten en watertours.

Boek hier je tickets.


Verder reizen?

Nu is het tijd voor cultuur! Wat dacht je van Athene? Achter deze hoofdstad van Griekenland schuilt een indrukwekkende geschiedenis die je met je eigen ogen gezien moet hebben. Ontdek het snel!