Santorini

Santorini

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Verblijf op het romantische eiland Santorini

Wie denkt aan Santorini denkt ongetwijfeld aan witte huisjes met blauwe daken. Deze typische huisjes maken van Santorini dan ook een van de mooiste en populairste eilanden van Griekenland. Wie wil genieten van romantiek vindt er zeker een plaatsje in een van de vele gezellige hotels met prachtige uitzichten op de Egeïsche Zee.  

Fira, de hoofdstad van SantoriniStraat met uitzicht op zee in Santorini

Fira staat bekend als de ideale bestemming voor luxe cruise vakanties. Dagelijks komen er talrijke luxe jachten aan die komen vertoeven op dit Griekse eiland. In Fira vind je een ruim aanbod aan leuke bezienswaardigheden zoals het archeologische museum, het kapelletje Agios Stylianos, het folklorisch museum en natuurlijk de leuke winkeltjes en gezellige (dak)terrassen.

Heerlijk vertoeven op de vele stranden

Santorini heeft verschillende leuke stranden waar je heerlijk kan uitrusten onder een stralende zon.

  • Het zwarte strand van Perissa

Met slechts enkele restaurantjes en een paar winkeltjes is Perissa de ideale plaats om tot rust te komen. Hier vind je een gezellige strandbar en een groot aanbod aan rieten parasolletjes en lekkere ligbedden.

  • Het rode strand van Santorini

Red beach is het meest speciale strand van Santroni. Hier zijn niet alleen de rotsen rood, maar zelfs het zand heeft een rode kleur. Dit unieke strand moet je zeker eens met je eigen ogen gezien hebben!

  • Kamari, de ideale strandbestemming

In dit dorp vind je een uitgebreid aanbod aan verblijfsmogelijkheden. Met de vele hotels en appartementen is Kamari zeer populair bij toeristen. Op de echte boulevard vind je vele lekkere restaurants en terrasjes met zicht op zee. Ook op dit strand vind je ligstoelen met parasols en een gezellige strandbar.

  • Eros Beach, het hippe strand

Eros Beach is het meest afgelegen strand, maar is zeker een bezoekje waard. Op dit strand vind je de hippe strandbar ‘The Theros Wave Bar’. Eros is de ideale plaats om te zwemmen, te zonnen en te genieten van een heerlijke cocktail. Op dit strand vind je zitzakken, ligbedden, parasols en relaxabedden onder een luifel met zicht op zee.

  • Vlychada, het vulkanisch kiezelstrand

In Vlychada maak je kennis met het kleine vissershaventje en het bijhorende strand. Het strand wordt omgeven door grote indrukwekkende kliffen. In Vlichada zijn er een aantal tavernes waar je kan genieten van verse vis en andere lokale gerechten.

Breng een bezoekje aan het Industrieel Tomatenmuseum. In het dorpje Vlychada stond vroeger een tomatenfabriek die vandaag de dag gebruikt wordt als museum. Hier kom je meer te weten over de tomatenteelt en -productie. Het eiland Santorini staat namelijk bekend om zijn cherrytomaatjes.

Zonsondergang Oia Santorini met verlichte huisjesEen wondermooie zonsondergang in Oia

In het noorden van het eiland Santorini vind je het dorpje Oia. Hier kan je genieten van de mooiste zonsondergang. Ideaal voor een gezellige uitstap ‘s avonds. Ondertussen eet je in een van de kleine restaurantjes die in het dorpje aanwezig zijn.


Verder reizen?

Verliefd geworden op het prachtige Griekenland? Ook in Mykonos ontdek je nog vele typische Griekse troeven!