Firenze

Firenze

november 29, 2018 Uit Door On The Road

De bruisende renaissancestad Firenze.

Firenze, of Florence, is de stad van echte kunstenaars. Onder meer gekend van Dante, de familie De Medici, Leonardo da Vinci, Michelangelo en nog zoveel meer. De architectuur van kerken, paleizen en pleinen geeft het geheel een onvergetelijke sfeer. Hierin is het heerlijk rondwandelen!

Buitenkant van de wereldberoemde kunstgalerij Uffizi

Uffizi, de wereldberoemde kunstgalerij

Het Palazzo degli Uffizi is een paleis in Firenze. Hier is een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld gevestigd, namelijk Galleria delgi Uffizi. In het museum vind je een uitgebreide collectie van waardevolle schilderkunst. Zowel uit de late Middeleeuwen als uit de vroege Renaissance. Hier kom je oog in oog te staan met prachtige werken van onder andere Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rembrandt. In de centrale gang van het gebouw zijn ook talrijke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken aanwezig.

Boek hier je tickets.

De kathedraal van Firenze

Marmere buitenkant van de kathedraal van Firenze

De kathedraal van Firenze is de op drie na de grootse van Europa. De basiliek staat in het midden van het historisch centrum van Florence. De imposante buitenkant van het gebouw bestaat uit witte, groene en rode marmer. Beklim de koepel van het gebouw en geniet van een ongelooflijk uitzicht over de stad.

Geniet van een ondergaande of opkomende zon die een prachtige gloed legt over de schitterende koepel van de Duomo.

Boek hier je tickets.

Cappelle Medicee

Naast de Basilica di San Lorenzo liggen de Medici kapellen. Deze kapellen werden gebouwd om de Medici familie te eren. In de kapel vind je vele kunstschatten en eigendommen van de rijke bankiersfamilie.

Boek hier je tickets.

Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio was jarenlang het belangrijkste gebouw van de stad. Bovendien werd het gebruikt als stadhuis. Aan de buitenkant van het gebouw vind je een kopie van Michelangelo’s David. Binnenin is het gebouw rijkelijk versierd met kunstwerken, fresco’s en plafondschilderingen. De meest indrukwekkende kamer in het gebouw is de ‘Salone dey Cinquecento’. Hier vind je prachtig versierde muren met grote schilderwerken. Deze geven de militaire overwinningen van Florence weer. Daarnaast is ook het plafond prachtig versierd met 39 gouden panelen.

Boek hier je tickets.

Gekleurde brug in Firenze

Tip:

Maak tot slot een leuke wandeling over de Ponte Vecchio. Dit is een Middeleeuwse brug over het water. Deze staat  bovendien bekend voor de vele juwelierswinkeltjes die er aanwezig zijn.


Verder reizen?

Reis verder naar een van de gezelligste steden ter wereld! Ontdek het prachtige Venetië en maak kennis met de stad die leeft op het water.