Rome

Rome

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Het antieke Rome

Rome is een van de meest geliefde citytrips in Europa. Een ruim assortiment activiteiten en bezienswaardigheden zorgen voor een onvergetelijke trip. Vergeet tijdens je bezoek geen muntstuk in de Trevi-fontein te gooien en een wens te doen of te proeven van de Italiaanse specialiteiten zoals een espresso of cappuccino.

Binnenkant Colosseum Rome

Het Colosseum

Het Colosseum is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Rome. Dit ellipsvormig amfitheater werd in het jaar 72 gebouwd door de Flavische keizers. De officiële naam van dit prachtige gebouw is daarom eigenlijk het Flavisch amfitheater.

In het gebouw werden regelmatig spelen georganiseerd zoals de befaamde gladiatorengevechten. De keizer van Rome organiseerde deze spelen om in tijden van honger en oorlog het volk achter zich te krijgen.
Ook de kelder en het Labyrint onder het Colosseum hadden een speciale functie tijdens de spelen.

Tip: vermijdt lange wachttijden en boek je ticket op voorhand!

Forum Romanum Rome

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum was in de oudheid het centrum van Rome. Het was het bruisende centrum van Rome waar iedereen naartoe kwam. Er werd gehandeld, gepraat over politiek en belangrijke beslissingen genomen. Op deze plaats waar vroeger enkele van de belangrijkste gebouwen van de Romeinse stad stonden, vind je vandaag de dag enkel nog een grote vlakte vol reünies. 

Boek hier je tickets.

Het Capitool

Capitool Rome

Het Capitool is genoemd naar de kleinste, maar de belangrijkste heuvel van de zeven heuvels waarop Rome gebouwd is. Vanwege de steile hellingen was het Capitool gemakkelijk te verdedigen en is het goed bewaard gebleven. Op deze heuvel stonden de drie belangrijkste tempels van de stad die gewijd waren aan Jupiter, Juno en Minerva. Het uiterlijk van het Capitool gaat terug tot in de 16e eeuw en is ontworpen door beroemde architect Michelangelo.

Naast deze drie bekende bezienswaardigheden moet je zeker ook een bezoekje brengen aan de triomfboog van Constantijn en het Pantheon. Kerken zoals San Pietro in Vincoli en San Clemente mag je ook niet zomaar voorbijlopen.

Boek hier je tickets.

Tip:

Sint-Pietersbaseliek Vaticaanstad

Breng zeker ook een bezoekje aan het kleinste land ter wereld: Vaticaanstad. Hier ontdek je de stad van de Paus en neem je een kijkje in de grote Sint-Pietersbasiliek.

Boek hier je tickets.


Verder reizen?

Reis hierna door naar Assisi. Assisi is gelegen in de Umbrische heuvels en is een bekende bedevaartplaats voor vele toeristen.