Siena

Siena

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Siena, een gezellige stad in Toscane

Deze prachtige stad in Toscane heeft een rijke historie achter de rug. Ontdek het wereldberoemde plein dat bekend staat om zijn paardenraces of bewonder Duomo Santa Maria, een parel van de Italiaanse gotiek.

Piazza del Campo

In het midden van deze stad vind je het beroemde schelpvormige stadsplein ‘Piazza del Campo’. Het plein is onder andere bekend door de populaire paardenrace, Palio del contrade, die er twee keer per jaar (2 juli & 16 augustus) gehouden wordt. 

Kleurrijk plafond van kamertje in Duomo Santa Maria

Duomo Santa Maria

In Siena bewonder je ook de pracht van Duomo Santa Maria, een parel van de Italiaanse gotiek. De bouw van de Dom begon in de 12e eeuw en werd voltooid aan het einde van de 14e eeuw. De buitenkant van de kathedraal bestaat uit een zwart-wit patroon en staat volledig in contrast met de binnenkant. Binnenin vind je de mooiste fresco’s en een unieke mozaïeken vloer. Op deze vloer vind je maar liefst 56 marmere taferelen. Ook in de Libreria Piccolomini vind je vele kleurrijke fresco’s terug.

Boek hier je tickets.

Andere bezienswaardigheden

In Museo dell’ Opera word je overdonderd door de Maestà, een altaarstuk waarin de Madonna centraal staat. Verder is er ook nog de klokkentoren, Torre del Mangia. Van hierop geniet je van een adembenemend uitzicht, maar dan moet je wel eerst 400 trappen beklimmen.


Verder reizen?

Vervolg je trip en maak kennis met de bruisende renaissancestad Firenze.