Venetië

Venetië

november 29, 2018 Uit Door On The Road

La Serenissima Venezia

Bedreivigheid op het water in Venetië

Venetië, ook wel bekend als de stad op het water, is een van de meest gezellige steden van de wereld. Geniet van de Venetiaanse sfeer dankzij de smalle steegjes, de prachtige kerken, de vele kanalen met hun gondels en de talrijke bruggetjes doorheen de stad. In Venetië zie je geen auto’s of fietsen. Hier heerst vooral een drukke bedrijvigheid op het water.  

Carnaval in Venetië

Wist je dat het beroemdste carnaval van Italië in Venetië is? Gedurende 12 dagen verkleden de Venetianen zich met prachtige maskers en gewaden.

Ponte Dei Sospiri

Voor de cultuurliefhebbers heeft Venetië nog talrijke mooie plaatsen in petto! Zo heb je ‘Ponte Dei Sospiri’. Brug Der Zuchten Venetië ItaliëDit beroemde kleine bruggetje staat ook bekend als ‘de brug der zuchten’.

Brug der zuchten: Ponte Dei Sospiri is gelegen naast de gevangenis van Venetië. De gevangenen die, voor ze werden
opgesloten, over dit brugje liepen, konden via de raampjes van de brug een laatste keer het daglicht zien vooraleer ze werden opgesloten. Hierbij werd vaak gezucht en daarom kreeg het deze naam mee. 

Ontdek nog meer van Venetië!

De twee indrukwekkende kerken, Basilica Di San Marco en Basilica Di Santa Maria Della Salute, zijn ook zeker een bezoekje waard!

Tot slot vind je op het beroemde San Marcoplein de Palazzo Ducale of het beter bekende Dogepaleis. ‘s Avonds is dit plein helemaal verlicht, aangenaam voor wie nog graag een terrasje doet.

Boek hier je tickets.

Must do!

Maak zeker een gondeltocht en dobber doorheen de wondermooie stad! Deze romantische rondvaart brengt je naar de smalste steegjes en laat je helemaal tot rust komen.

Boek hier je tickets.


Verder reizen?

Ben je het reizen nog niet beu? Aarzel dan zeker niet om nog langs Spanje te passeren!