Dubrovnik

Dubrovnik

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Een gezellige havenstad in het hartje van Kroatië

 

In het zuiden van Kroatië, aan de Dalmatische kust, ligt de havenstad Dubrovnik. Deze stad heeft enorm veel moois te bieden. Zo zijn er onder meer de 2 km lange stadsmuren en de de Stradrun. 

De stadsmuren van Dubrovnik

Stadsmuren havenstad Dubrovnik

Om de stad Dubrovnik te beschermen, werden er rond de zevende eeuw de eerste stenen gelegd van de stadsmuren. Later zijn deze gerestaureerd en opnieuw verstevigd. Aangezien de middeleeuwse stadsmuren nooit serieuze schade hebben ondervonden van aanvallen behoren de verdedigingsmuren en forten van Dubrovnik tot de best bewaarde vestingen van Europa. Vanaf de meters hoge muren heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee. Het geeft een mooi totaalbeeld over de havenstad en is dus zeker een bezoekje waard!

Boek hier je tickets.

Het Stradun

Stradun DubrovnikDaarnaast kan je ook het Stradun nauwelijks ontlopen. Stradun is een 300 meter lange promenade die door het centrum van de oude stad loopt. Hier vind je naast de prachtige zeventiende eeuwse gebouwen ook nog cafés, restaurants en souvenirwinkels. Het is zowel overdag als ‘s avonds het meeste bezochte deel van de stad.

De kabelbaan van Srđ

Een andere populaire activiteit is de kabelbaan. Vanop de top van de Heuvel Srđ heb je een prachtig uitzicht over de oude stad, de kristalheldere Adriatische Zee en de eilandjes die erin liggen. Zeker de moeite waard!

Tip:

Kajaktocht op zee vanuit Dubrovnik

Hiermee ervaar je het prachtige en historische erfgoed van de stad tijdens een tocht van 2,5 uur. Je peddelt naar het eiland Lokrum en naar de Betina-grot. Dit is niet zo maar een grot… Hier geraak je alleen maar met een kajak/boot. Zeker en vast de moeite. Daar ter plaatse kan je snorkelen en van een klif springen. 


Verder reizen?

Reis na deze wondermooie havenstad door naar Brač! Daar staat je alweer een nieuw avontuur te wachten.