Split

Split

november 29, 2018 Uit Door On The Road

Het spectaculaire Split

Ontdek Split

In Split vind je een uitgebreid aanbod aan cultuur. Zo is het Paleis van Diocletianus ongetwijfeld één van de belangrijkste bezienswaardigheden. 

Paleis van Diocletianus

Paleis van Diocletianus
In de vierde eeuw werd het Kroatische
paleis in opdracht van keizer Diocletianus gebouwd. Dit was dan ook meteen ontstaan van de stad. Door de eeuwen heen is de het paleis altijd belangrijk geweest. Vandaag de dag is het Paleis van Diocletianus deels in gebruik door winkels en horeca. En niet te vergeten: ieder uur word je welkom geheten door de keizer van het paleis. Als je niet goed weet wat je erbij moet voorstellen, bekijk dan zeker onze video onderaan!

Krka Waterfalls

Als je een natuurliefhebber bent, twijfel dan zeker niet om een bezoekje te brengen aan de Krka Waterfalls. Er worden dagelijks daguitstappen georganiseerd vanuit het centrum voor een degelijke prijs. Deze uitstap omvat prachtige bezienswaardigheden zoals Šibenik, watervallen en uren zwemplezier in kristalhelder water.

Boek hier je tickets.

Voćni Trg

Daarnaast kan je ook de Romeinse geschiedenis herbeleven in het Live Museum. En niet te vergeten: Voćni Trg. Dit is het meest charmante pleintje in de stad waar je voornamelijk winkels, cafés en restaurants vindt. 

Tip:

Extra uitstap plannen? Probeer dan zeker de Blue Lagoon Tour! 

Boek hier je tickets!


Verder reizen?

Wil je na deze prachtige stad nog doorreizen naar Spanje? Dat kan! In Spanje verrijk je je cultuurkennis en maak je kennis met de Spaanse kunst, architectuur, sport, natuur en de typische Spaanse levenswijze.