Cordoba

Cordoba

november 30, 2018 Uit Door On The Road

Cordoba, een smeltkroes aan culturen

Cordoba is een oude stad gelegen in het hart van Andalusië, aan de oevers van de Guadalquivr. Deze stad bruist van rijke historie: het was een hoofdstad bij de Romeinen, centrum van de Spaanse moslimwereld en verblijf van de katholieke koningen. Deze stad werd niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De wijde geschiedenis van Cordoba vind je overal in het stadsbeeld terug.

De Mezquita

Wie Cordoba bezoekt, moet zeker een bezoekje brengen aan de Mezquita. Deze prachtige Moskee-Kathedraal, is gebouwd volgens de islamitische architectuur. Daarnaast biedt het ook een unieke combinatie van twee religies met een rijke culturele geschiedenis.

Tiered Gardens of The Alcazaba

Neem ook een kijkje in de Joodse wijken of maak een wandeling door de Tiered Gardens of The Alcazaba. Deze fraaie tuinen zijn ingericht met prachtige vijvers en fonteinen. Hier geniet je van rust en ontspanning tussen de bloeiende bomen en planten.

Puento Romano

Verder is er nog de mooie Romeinse brug ‘Puento Romano’ over de Guadalquivr die je als bezoeker niet mag ontlopen. Deze brug  werd oorspronkelijk in de middeleeuwen door de Romeinen gebouwd. Door de jaren heen werd de brug regelmatig herbouwd waardoor de Romeinse stijl deels verloren is gegaan. De kasseien op de brug laten toch nog een Romeinse indruk achter. 

Een gezellige sfeer

De hele stad wordt omgeven door miljoenen olijfbomen en is vooral geliefd vanwege de vele patio’s (kleine binnentuintjes), die bijdragen tot een bijzondere sfeer.

Wil je nog meer genieten? Reis dan verder door naar Sevilla en geniet ook dan nog enkele dagen van de prachtige stad!