Madrid

Madrid

november 30, 2018 Uit Door On The Road

De bruisende wereldstad Madrid

Madrid, het levendigste metropool van Spanje, is een prachtige stad met een waaier aan activiteiten. Hier dwaal je rond in de oude stadswijken en maak je kennis met echte Madrileños. 

Plaza Mayor Madrid

Plaza Mayor

Even uitrusten doe je op de indrukkende Plaza Mayor. Plaza Mayor is het belangrijkste plein van Madrid en is aangelegd in de in de 16e- en 17e-eeuw tijdens de Habsburgse periode. Het plein wordt omringt door woonhuizen van vier verdiepingen hoog. Je vindt er maar liefst 237 balkons met uitzicht op het plein.

Rijke kunstschatten

Hier bovenop biedt Madrid een uitgebreid assortiment aan kunst en cultuur. De rijke kunstschatten van het Padro, het indrukwekkende Guernica van Picasso en het Museo Reina Sofia zijn zeker een bezoekje waard.

Street Art in de wijken van Madrid

Street Art

Ook street art is zeer populair in de stad. Volg een gepassioneerde rondleiding, te voet of per fiets, en ontdek de mooiste graffitistraatjes van Madrid. Gidsen nemen je mee door verschillende wijken en laten je kennis maken met de lokale en reizende kunstenaars van over de hele wereld. Ontdek de evolutie van de kunst en enkele verborgen juweeltjes. 

Boek hier je tour.

Santiago Bernabéu

Voetbalplein Santiago Bernabéu Madrid

Aan alle voetbalfans: breng zeker een bezoek aan het Santiago Bernabéu Stadion van Real Madrid. Loop in de voetsporen van verschillende sterren zoals Ronaldo, Zidane en Beckham. Wie weet kijk je wel een match mee en ontdek je de voetbalgekte die heerst onder de Spanjaarden.

Gezellig park in Madrid

Genieten van Madrid

Maak een heerlijke wandeling op de immense boulevards die de stad doorkruisen. Met veel groen en vele gezellige restaurants is het hier heerlijk vertoeven. Tot slot: vergeet zeker niet te proeven van een heerlijke portie typische Spaanse tapas!


Verder reizen?

Ontdek onze volgende bestemming Toledo en dwaal rond in de steegjes van de Middeleeuwse geschiedenis.