Sevilla

Sevilla

november 30, 2018 Uit Door On The Road

De stad van romantiek en van 1001 nachten

Wie nog nooit in Sevilla is geweest, heeft er een geweldige belevenis voor de boeg. Hier word je verliefd op de beeldschone stad en geniet je van een aangename sfeer. Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje en bruist van energie.

Binnentuin Giralda Sevilla

Het beroemde Giralda

In Sevilla valt er elke dag wel iets te beleven. De stad is beroemd om zijn Mudejar-architectuur waar katholieke en islamitische elementen een fascinerend geheel vormen. Het beroemde Giralda vormt als gevolg het toonbeeld van de stad. Het Giralda is een minaret die is omgebouwd tot een kerktoren. Wie deze kerktoren beklimt, bewondert een indrukwekkend zicht over de skyline van Sevilla.

Boek hier je tickets.

Het oudste koninklijk paleis van Europa

Tuinen Alcazar Sevilla

Ook het Alcazar, het oudste koninklijk paleis van Europa, is een vaste waarde van de stad Sevilla.
Dit paleis bestaat uit wondermooie tuinen en vele patio’s. Het lijkt wel alsof je hier verblijft in een levend sprookje.  

Patio in Sevilla

De oude Joodse wijk: Santa Cruz

De oude Joodse wijk, Santa Cruz creëert een heel andere sfeer dan in de rest van Sevilla. Dwaal rond in de smalle steegjes en ontdek verschillende souvenirwinkeltjes, specialiteitenzaken, restaurants en gezellig terrasjes. 

Bezoek Sevilla in het voorjaar

Het voorjaar is de ideale periode om Sevilla te bezoeken. Met aangename temperaturen geniet je van een opgefleurde stad dankzij de vele sinaasappelbomen en jasmijn.

Tip:

Maak van je reis een onvergetelijke belevenis! Geniet van een adembenemende flamencoshow of durf je begeven naar een spannend stierengevecht.


Verder reizen?

Krijg je maar niet genoeg van al dat reizen? Kies dan maar al je volgende bestemming! Bekijk onze website en wie weet zien we jou binnenkort wel in Italië.