Sevilla

Sevilla

november 30, 2018 Uit Door On The Road

De stad van romantiek en van 1001 nachten

Wie nog nooit in Sevilla is geweest, heeft er een geweldige belevenis voor de boeg. Hier word je verliefd op de beeldschone stad en op de aangename sfeer. Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje en bruist van energie.

Het beroemde Giralda

In Sevilla valt er elke dag wel iets te beleven. De stad is beroemd om zijn Mudejar-architectuur waar katholieke en islamitische elementen een fascinerend geheel vormen. Het beroemde Giralda vormt als gevolg het toonbeeld van de stad. Dit is een minaret die is omgebouwd tot een kerktoren. Het geeft een indrukwekkend zicht over de skyline van Sevilla.

Het oudste koninklijk paleis van EuropaPatio in Sevilla

Ook het Alcazar, het oudste koninklijk paleis van Europa, is een vaste waarde.

Dit paleis bestaat uit wondermooie tuinen en vele
patio’s. Wie dit bezoekt, voelt zich vandaar dus ook in een levend sprookje.  

De oude Joodse wijk: Santa Cruz

De oude Joodse wijk, Santa Cruz creëert een heel andere sfeer dan in de rest van Sevilla. In de smalle steegjes vind je verschillende souvenirwinkeltjes, specialiteitenzaken, restaurants en gezellig terrasjes.

Bezoek Sevilla in het voorjaar

Tot slot is het voorjaar de ideale periode om Sevilla te bezoeken. Met aangename temperaturen geniet je van een opgefleurde stad dankzij de vele sinaasappelbomen en jasmijn.

Tip:

Maak van je reis een onvergetelijke belevenis! Geniet van een adembenemende flamencoshow of durf je je misschien begeven naar spannend stierengevecht.

Als je na Sevilla het reizen nog niet beu bent, ga dan gerust nog naar een andere plaats. Bekijk onze website en passeer eventueel nog langs Italië.