Toledo

Toledo

november 30, 2018 Uit Door On The Road

Dwalen door de steegjes van de Middeleeuwse geschiedenis

In Toledo, de vroegere hoofdstad van het koninkrijk Castilië, vind je geen drukke pleinen en grote boulevards, maar een heleboel kleine straatjes in een echt middeleeuws decor. Eeuwenlang leefden joden, katholieken en moslims hier naast elkaar, daarom noemt men Toledo soms ook ‘de stad van de drie culturen’.

Alcázar de Toledo

Voor wie graag iets meer weet over de Spaanse geschiedenis kan een bezoekje aan deze stad niet voorbijgaan!
Het enorme kasteel ‘Alcázar de Toledo’ ziet u al van ver staan wanneer u de stad nadert. Dit enorme fort werd al in de derde eeuw gebouwd door de Romeinen.

Catedral de Santa María de Toledo

De imposante Middeleeuwse kathedraal van de stad behoort al jarenlang tot de Spaanse geschiedenis en eist de hoofdrol in dit Middeleeuws stadje. Deze gotische kathedraal was eeuwenlang de zetel van de aartsbisschop van Spanje en behoort tot een van de belangrijke kathedralen van Spanje.

Tip:

Wie graag nog wat meer weet over de geschiedenis van Toledo kan een bezoekje brengen aan het ‘Museu de Santa Cruz’. Dit was vroeger een oud ziekenhuis en is nu omgetoverd tot een populair museum bij vele toeristen!

Na deze mooie stad kan je ervoor kiezen om nog verder door te reizen. Cordoba ligt op geen al te verre afstand en is zeker een bezoekje waard!